divendres, 4 de novembre de 2016

SORTIDA DEPURADORA D'IVARS


deuradora - Kizoa Editar Videos - Movie MakerLA DEPURADORA

A Ivars hi ha una E.D.A.R (Estació Depuradora d’Aigües Residuals) on l’aigua bruta i la de Barbens se sotmet a un procés de depuració.
EL PROCÉS:
1r-L’aigua bruta procedent de les aigües domestiques (vàter, rentadora, neteja…) i les de la pluja s’envien del clavegueram fins a la depuradora , i el col·lector és la canonada que recull les aigües i les envia fins a la següent màquina , que és el pou d’entrada .
Aquí hi ha una malla de 3mm. que impedeix que entrin les coses més grans i les sòlides , aquestes queden en un depòsit que quan s’omple ve un camió i les porta a un abocador.
2n­- A les aigües filtrades es fa un tractament passant per un decantador on es separa l’aigua del fang (porqueria que es veu ) i aquesta matèria sòlida queda al fons . Aquestes es transporten a Fondarella on es transformen en compostatge .
3r- I els residus que queden passen a un dipòsit anomenat reactor biològic , on amb uns bacteris que s’afegeixen transformen la brutícia amb aigua “neta”.(Aquest bacteris son microorganismes unicel·lars que necessiten oxigen , nitrogen i nutrients per viure).
4t- A la piscina del mig es clarifica l’aigua, a través d’una altra decantació, amb un braç giratori, que gira molt a poc a poc i l’aigua neta es abocada al reguer.
LA SALA DE CONTROL:
Aquí hi ha el quadre de distribució elèctric de la planta , les ones cabalístiques que diuen quanta aigua hi ha a la depuradora .
El 90%de les funcions de la depuradora son automàtiques, i la resta són manuals, on d’aquí tenen la feina el Sr.Jaume , el Sr.Santi i d’altra gent.
La depuradora funciona les 24h. dels 365 dies de l’any, només no treballa quant marxa la llum, però els bacteris no moren, sols moririen si la depuradora parés  més d’un dia .
A més també hi ha una sala de bufadors i un bany.

Irene Ballesté ( 6è. )

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada